Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Αλάτι και αναπνευστικό σύστημα.



Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, περιέχει πάνω από 84 μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή, ενώ το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα ωφέλιμο μεταλλικό στοιχείο, περιέχει όμως πρόσθετα – sodium ferrocyanide, ammonium citrate και aluminum silicate – που δεν έχουν καμία θετική επίδραση στο σώμα, αντίθετα, το τελευταίο ενοχοποιείται για πρόκληση της νόσου Alzheimer.

Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, παίζει ζωτικής σημασίας ρόλο και βοηθά στον καθαρισμό των πνευμόνων και του αναπνευστικού από τις βλέννες, αφού έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση, ειδικά στο άσθμα και την κυστική ίνωση και για τον καθαρισμό της καταρροής και του μπουκώματος της μύτης, είναι δε και ένα ισχυρό φυσικό αντιισταμινικό.


Το αλάτι χρησιμοποιείται και στην ολιστική θεραπεία μέσω της αλατοθεραπείας. Η αλατοθεραπεία είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως μία εμπειρία αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος. Το ορυκτό αλάτι χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στη φυσική του μορφή χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον επεξεργασία. Στις αρχές του 20ου αιώνα παρατηρήθηκε ότι οι αλατωρύχοι εμφάνιζαν μειωμένα αναπνευστικά προβλήματα, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία κλινικών αποκατάστασης κοντά σε παλαιά αλατωρυχεία. Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος αλατοθεραπείας είναι η παραμονή σε κατάλληλα διαμορφωμένα σπήλαια άλατος. Το μυστικό των σπηλαίων άλατος (Salt Caves) είναι ότι ο αέρας που κυκλοφορεί είναι εμπλουτισμένος με ιχνοστοιχεία και ιόντα που απορροφώνται από το σώμα και οδηγούν σε χαλάρωση, αναζωογόνηση και ισορροπία του οργανισμού. Η υψηλή κρυσταλλική του δομή επιτρέπει την κυτταρική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του και την αποκατάσταση της ισορροπίας των αλκάλιων και των ηλεκτρολυτών του σώματος. 

Ενδεικτικά αναφέρω το αλατωρυχείο   στο  Ναχιτσεβάν (στο  Καύκασο )  όπου  εφαρμόζεται   η   "εισπνοοθεραπεία".  Συγκεκριμένα, οι  ασθενείς  με  άσθμα  κοιμούνται   για  10-12 συνεχόμενες   νύχτες  μέσα  στις   στοές  του  αλατωρυχείου. Επαναλαμβάνουν   την  θεραπεία  για  τρία  χρόνια. Στα  παιδιά, αναφέρουν ότι  το  ποσοστό  οριστικής  θεραπείας  φθάνει  το  95 % ! Παρόμοια  αλατωρυχεία  υπάρχουν  ένα  στην  Ουκρανία  και  ένα  στη  Γερμανία .  Εδώ  μπορεί  να  εφαρμοσθεί  αυτή  η  θεραπεία   μέσα  σε  τεχνητά  τούνελ  που  τα  τοιχώματά  τους  έχουν  καλυφθεί  με  τελάρα  γεμάτα  αλάτι. Το  στόμιο  του  σπηλαίου  πρέπει  να  είναι  στο  χαμηλότερο  σημείο  του  για  να  εκρέει  το  βαρύ  διοξείδιο  του  άνθρακα  που   θα  παράγεται   απο  τους  ασθενείς  που  θα  κοιμούνται  μέσα.

Προσοχή! Δεν συνιστάται σε περιπτώσεις οξέων λοιμώξεων, καρδιοαγγειακά νοσήματα, νευρολογικά νοσήματα (επιληψία, κλειστοφοβία κλπ). Πριν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την παραπάνω εναλλακτική θεραπεία, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Καμία θεραπεία δεν είναι "αθώα" και δεν στερείται παρενεργειών και αντενδείξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου